Bakłażan zapiekany z mozzarellą to propozycja wykorzystania tego pożywnego warzywa. Danie nada się do obiadu, ale będzie dobrym uzupełnieniem kolacji, jeśli nie całą jej treścią.
1 opakowanie mozarelli
1 opakowanie sosu pomidorowego
q pęczek pietruszki lub bazylii
1 jajko
bułka tarta
mąka
Składniki
1 bakłażan1 opakowanie mozarelli
1 opakowanie sosu pomidorowego
q pęczek pietruszki lub bazylii
1 jajko
bułka tarta
mąka
Przygotowanie
Bakłażana pokroić w plasterki, posolić i odstawić na chwilę, by puścił wodę. Następnie osuszyć, obtoczyć w mące, jajku i bułce i smażyć z obu stron na oleju aż się zrumieni.Przepis na kotleciki z kalafiora
Ja mogę jeść już takiego. Ale danie wypaga, by przełożyć bakłażany do naczynia żaroodpornego, polać łyżeczką sosu pomidkrowego, posypać mozarellą i zapiekać w 170 stopniach aż ser się zrumieni ok. 25 minut.
Na koniec posypać ziołami. I polać resztą sosu.
Komentarze
Prześlij komentarz