Przepis na bruschettę z pomidorami

Danie proste, szybki i pyszne. Wspaniałe zakończenie wieczornego spaceru. Do tego wino, deska z serami i ulubiony serial. Pycha!
 

Składniki

2-3 pomidory
4-5 ząbków czosnku
2-3 łyżki oliwy
2 łyżki octu winnego białego
bazylia świeża (większa garstka)
sól

Przygotowanie

Pomidory pokroić w drobniutką kostkę, czosnek posiekać w bardzo drobną kosteczkę. Oliwę zmieszać z octem, wymieszać z pomidorami, dodać posiekaną bazylię, następnie dodać odrobinę świeżo zmielonego pieprzu i soli do smaku. 

Przepis na warzywa z makaronem i parmezanem

Nakładać na lekko podpieczoną w piekarniku bagietkę. Następnie włożyć ponownie do rozgrzanego piekarnika i podpiec.


Komentarze